Most beautiful palaces in Europe

1)Versailles Palace,Versailles, Franţa

Palatul Versailles (numit și castelul Versailles) este un castel regal construit la Versailles, în Franța.În acest castel, în Galeria Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles. În 1837 palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franței.

 

2)Winter Palace, St. Petersburg, Rusia

Palatul de iarnă fost construit între 1754 și 1762 ca reședință de iarnă a țarilor ruși. A fost proiectat de Bartolomeo Rastrelli, în stil baroc, este colorat în verde și alb. În prezent palatul face parte din complexul muzeului Ermitaj, care adăpostește una din cele mai mari colecții de artă din lume.

 

3)Schönbrunn Palace, Viena, Austria

Palatul Schönbrunn este o fostă reședință imperială de vară în stil rococo. Fiind unul dintre cele mai importante monumente culturale din țară, el a fost începând cu anii 1960 una dintre cele mai importante obiective turistice din Viena. Palatul și grădinile ilustrează gusturile, interesele și aspirațiile monarhilor din familia Habsburg.

 

4)Royal Palace, Stockholm, Suedia

Palatul Drottningholm, resedinta oficiala a Familiei Regale Suedeze, a fost ridicat in secolul al 17-lea ca un palat de vara in stil baroc. Este unul dintre cele mai frumoase palate din nordul Europei, celebru pentru Teatrul Curtii si pavilioanele chinezesti.

5)Buckingham Palace, Londra, Marea Britanie

Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. A fost centrul social al poporului britanic în timpuri de bucurie sau criză.

 

6)Royal Palace, Amsterdam, Olanda

Paleis op de Dam este un palat regal situat în piața Dam din centrul orașului Amsterdam din Olanda. El a fost clădit în epoca de aur în anii 1648 – 1665, când regatul Olandei se afla în perioada apogeului. Palatul a fost construit ca primărie în stilul clasic al Țărilor de Jos după planul arhitectului Jacob van Campen.

https://en.wikipedia.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s