Breathtaking places on Earth

1)Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume si e situat în sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor.Acesta este acoperit de o crustă de sare de câțiva metri grosime, care are o platitudine extraordinară. Frumusetea acestui loc consta in faptul ca atunci Când este acoperit de apă, în el se reflectă perfect cerul azuriu sud-american.

2)Terasele de orez Mù Cang Chải, Vietnam

Mù Cang Chải este unul dintre cele mai deosebite locuri din Vietnam, datorita campurilor de orez sub forma de terase si a peisajelor muntoase. Nu numai ca terasele au fost construite de catre oameni, dar au peste 2000 de ani. Datorita acestui fapt, acestea arata ca si cum ar fi un peisaj natural. Indigenii filipini au calatorit in muntii Ifugao 2 milenii in urma, in cautarea unei solutii permanente care le-ar oferi sufiecienta mancare, iar drept urmare au aparut aceste terase de orez.

3)Muntii Zhangye Danxia, China

Muntii Zhangye Danxia din China, numiti si “Muntii de curcubeu” demonstreaza eroziunea in cel mai frumos mod. Culorile dramatice ale muntilor au aparut in urma asocierii dintre minerale cu gresia, care au colorat nisipul in rosu, verde si galben.

 

4)Parcul Ashikaga, Japonia

Copacii de wisteria din Ashikaga infloresc pentru cateva saptamani pe parcursul primaverii transformand parkul intr-o priveliste incredibila plina de culori pastelate de roz si violet.

 

5)Muntele Roraima, Venezuela

Muntele Roraima, este in particular deosebit deoarece spre deosebire de majoritatea muntilor a caror varf este ascutit, varful muntelui Roraima este plat . Se considera ca este una dintre cele mai vechi formatiuni geologice de pe pamant. Suprafata plata este deseori acoperita cu nori , si este o priveliste deosebita pentru turisti.

 

6)Muzeul subacvatic de sculpturi, Cancun, Mexic

Scopul acestui muzeu este de a demonstra interactiune dintre arta si stiinta mediului, deoarece formeaza un complex de structuri similar recifelor, care permite vietatilor marine sa colonizeze, populeze si sa sporeasca biomasa. Fiecare sculptura este creata din materiale speciale care permit crestearea coralilor.

https://en.wikipedia.org/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s