Hidden gems of Europe (Part II)

6)Meteora, Grecia

Muntele Meteora, in traducere din greaca “mijlocul cerului” “suspendat in aer” etimologic reletat cuvantului meteorit, este una dintre cele mai mari complexe de manastiri din Grecia. care sunt construite pe pilonii de roca. Meteroa este inclus in patrimoniul mondial al Unesco.

 

7)“Grüner See” – Green lake, Austria

La prima vedere, pare un simplu lac. Intr-adevar pe parcursul iernii zona data este un simplu parc. Dar odata cu venirea primaverii, aceasta vale se umble cu apa cristalina si creaza un regat subacvativ efemer.

8)Pamukkale, Denizli, Turcia

Bazinele suprapuse din Pamukkale sunt de obicei inconjurate de zapada si cascade inghetate, dar apele sunt fierbinti. In traducere,“pamukkale” ar insemna “castelul de bumbac”. Candva orasul antic Greco-roman Hierapolis a fost construit in varful teraselor stratificate, creand o imbinare unica intre frumusetea naturala si arhitecturala. 

 

9)Lofoten, Norvegia

Lofoten este un arhipelag de pe coasta Norvegiei, situat in zona cercului polar. Este cunoscut pentru peisajul distinct cu privelistile dramatice ale muntilor, marii,golfurilor. Detine cel mai masiv recif de coral de adancime mare, din lume. Este locul ideal pentru urmarirea aurorelor boreale in perioadele dintre August si mijlocul lui aprilie.

 

10)Neuschwanstein, Germania

Se afla la sudul Germaniei si Dateaza din secolul al 19-lea, este vizitat regulat in decursul verii, fiind un simbol al refugiului si pacii. A fost sursa de inspiratie pentru Castelul Frumoasei Adormite din Disneyland.

https://en.wikipedia.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s